CÉGÜNKRŐL

FENNTARTHATÓSÁG & COMPLIANCE

Fenntartható üzlet

Fenntarthatóság, ami működik!

A fenntarthatóságot egy olyan átfogó koncepciónak tekintjük, amely meghatározza vállalatunk működését és egy élhetőbb világot teremt mindannyiunk számára.

Fenntartható menedzsment: a fenntarthatóság gondolata a vállalat minden területét áthatja – a logisztikától az értékesítésig, tükröződik

  • zöld termékek és fenntartható szolgáltatások fejlesztésében
  • törekvésünkben a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére
  • a társadalmi elkötelezettségünkben
  • az energiagazdálkodás során,
  • a klíma és környezet egyensúlyára gyakorolt hatásunk folyamatos vizsgálatában.

Számos egyedi projekünk célja, hogy az üzleti folyamataink továbbfejlesztése által gördülékenyebbé tegyük az együttműködésünket ügyfeleinkkel, ugyanakkor erősítsük a vállalati kohéziót és mindannyiunk környezettudatosságát.

Elsődleges szempont a compliance, avagy megfelelőség

Elsődleges szempont a compliance, avagy megfelelőség
A RECA Cégcsoport számára a megfelelőség, valamint a szigorú minőségi szabványok, a proaktív környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjai prioritást élveznek a vállalatvezetés munkájában és valamennyi működési folyamatban.

A RECA Cégcsoport valamennyi vállalatának ügyvezető igazgatója elkötelezett a tisztességes verseny szabályai és valamennyi erre vonatkozó nemzeti és nemzetközi jogszabály betartása mellett,  szigorúan elutasítja és a zéró tolerancia elvét vallja a korrupció, a megvesztegetés és az árrögzítés tekintetében. A Kellner & Kunz AG irányelveiben világosan megfogalmazza a kötelező érvényű magatartási szabályokat, melyekről minden munkavállaló részletes tájékoztatást és képzést kap.

Hatékony irányelvek és biztosítékok
A hatékony irányelvek meghatározása és az érvényesítési mechanizmus kialakítása, valamint az irányelvek betartásáért felelős munkatársak tevékenysége kulcsfontosságú szerepet töltenek be a vállalat működésében  és ezáltal segítik a cég további sikeres fejlődését!

Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel Vorstand Mag. Astrid Siegel
RECA Group Compliance szakértő & igazgatósági tag, Kellner & Kunz AG

“A complience elsődleges szerepet tölt be vállalatunk működésének valamennyi területén. Complience szakértőink rendszeres képzéseken vesznek részt és egy belső ellenőrzési rendszer biztosítja, hogy valamennyi jogszabály és rendelkezés követelményeinek maradéktalanul eleget tegyünk.”

Mag. Astrid Siegel
Soziales

Együttműködések

A RECA még zöldebb
Környezetbarát csomagolás
Fenntartható kartondobozok
Fenntartható szolgáltatások
Környezetbarát termékpolitika
Energiagazdálkodás, éghajlatváltozás, környezetvédelem
A RECA még zöldebb
Környezetbarát csomagolás
Környezetbarát csomagolás

A welsi logisztikai központunkba érkező áruk esetében fontos, hogy csomagolásuk védelmet biztosítson a sérülésektől. A termékmennyiség növekedésével párhuzamosan a csomagolóanyag szükséglet is egyre nagyobb. Első pillantásra a csomagolóanyag-felhasználás haszontalan anyagpazarlásnak tűnik, mely hulladékként újabb költséget jelent.
De ez nem így van a Reca logisztikai központjában! Az újrahasznosító csomagológépünk a papírdobozokat töltőanyaggá alakítja, mely a csomagszállítás során hasznosul. A folyamatban a kartondobozokat felaprítják és ún. párnákba töltik, melyek azután töltőnyagként szolgálnak és megvédik a termékeket a szállítás ideje alatt. A csomagolás ezáltal teljes egészében papír, nem pedig műanyag felhasználásával történik. Amikor a vásárló felbontja a csomagot, nem papírcsíkokat talál, hanem tiszta “párnákat”, melyek újra felhasználhatóak, vagy a szelektív papír hulladékgyűjtőbe helyezhetőek.

Fenntartható kartondobozok
Fenntartható kartondobozok

A csomagszállítás egyik kulcsfontosságú jellemzője, hogy a csomagolás és a szálllítás megfelel-e a fenntarthatósági szempontoknak. A logisztikai létesítmények bővítése során új, környezetbarát csomagolási eljárást vezettünk be. A kartondobozokat szállítás előtt az optimális méretre vágják, ami jelentősen csökkenti a szükséges töltőanyag mennyiségét. A kompaktabb csomagolásnak köszönhetően a szállítás során kevesebb sérülés történik, mely tovább növeli az ügyfél-elégedettséget.

Fenntartható szolgáltatások
Fenntartható szolgáltatások

Fenntartható C-alkatrész-gazdálkodás:
Számos innovatív és jól átgondolt szolgáltatási rendszerünk segít abban, hogy az erőforrásokat környezetbarát módon használjuk fel. Figyelmünk központjában a hatékonyságot célzó folyamatos fejlesztések és az új technológiák alkalmazása állnak, melyek fontos szerepet játszanak a fenntarthatóság biztosításában.

Tároló mosórendszer: RECA KANBAN rendszerek újrafelhasználható tárolókkal
RECA KANBAN rendszerünk alapját a környezetbarát újrafelhasználható tárolók alkotják. Használatukkal kiküszöbölhető a csomagolóanyag használata, és megvalósul a polcterület optimális kihasználása. Annak érdekében, hogy a tárolókat újra felhasználhassuk, tisztításukat saját KANBAN mosóüzemünkben végezzük – a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva -, és visszajuttatjuk azokat a szállítási rendszerbe.

Környezetbarát termékpolitika
Környezetbarát termékpolitika

Környezettudatos termékpolitikánkkal arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára optimális előnyöket teremtsünk, és mindenekelőtt óvjuk a környezetet. Mindezért kiemelten fontos számunkra, hogy az elérhető legújabb technológiát alkalmazzuk a környezet védelme érdekében. RECA termékpalettánk kialakítása és fejlesztése során nagy jelentőséget tulajdonítunk az ökológiai fejlesztéseknek és az újrahasznosíthatóságnak (például: H1 vegyszersor, vegyszertöltő rendszerek).

Veszélyes anyagok kezelése
A veszélyes anyagok professzionális kezelése kiemelten fontos számunkra. Ez magában foglalja a vegyszerek GHS szabvány szerinti osztályozását és címkézését, biztonsági adatlapok összeállítását, a műszaki-kémiai termékek veszélyeinek lelkiismeretes felmérését, a veszélyes anyagok tárolását és a munkavállalók folyamatos képzését.

A termékinnováció a vásárlók számára előnyös
A RECA személyes kapcsolatot alakított ki vásárlóival. A piac változásait elemezve folyamatosan azt kutatja, miként fejlesztheti ki a legkifinomultabb termékeket. Törekvéseink egyik sikertörténete a RECA racsni sorozat, amely elnyerte a “Formatervezési Díj 2017” elismerést. Az új RECA racsnis eszközeinkben lenyűgözően egyesül a minőség és az innováció – mely mindemellett kiállja a fenntarthatóság próbáját is!

Energiagazdálkodás, éghajlatváltozás, környezetvédelem
Energiagazdálkodás, éghajlatváltozás, környezetvédelem

A Reca cégcsoport különös hangsúlyt fektet a környezettudatosság és fenntarthatóság elveire.

Távfűtés a logisztikai központban
Logisztikai központunkban áttértünk távfűtés használatára, ezáltal a környezetvédelem és fenntarthatóság úttörőivé váltunk, mely példaértékű a nagyvállalatok körében.

A talajvizet hasznosító hűtőrendszer
Annak érdekében, hogy logisztikai központunk bővítményének légkondicionálása fenntartható legyen, úgy döntöttünk, hogy a talajvíz felhasználására támaszkodunk. A kútvízhűtéssel kialakított hűtőrendszer villamosenergia-fogyasztás szempontjából lényegesen gazdaságosabb, mint a hagyományos léghűtéses rendszerek. A villamosenergia-megtakarítást érzékelteti.a hagyományos technológia és a választott talajvíz hasznosítású hűtőrendszer összehasonlító számítása. A talajvíz felhasználásával összesen 102 500 kWh-t lehetett megtakarítani. Ez 20 családi ház éves áramfogyasztásának felel meg.

Energiatakarékosság
Néhány egyszerű változás bevezetésével bárki energiát takaríthat meg a munkahelyén, és ezzel hozzájárulhat a környezet védelméhez. Számtalan módon felhívjuk munkatársaink figyelmét az energiatakarékosság fontosságára, ide tartozik például a fűtés, a légkondicionálás és a világítás ésszerű használata. Természetesen a monitorokat, a számítógépeket és a nyomtatókat minden részlegen kikapcsoljuk, amikor a munka véget ér.

Kapcsolat
Kapcsolat
Bezár
Kérjük, fogadja el a sütiket az űrlap használatához.
Az ön kapcsolattartója:
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Boschstraße 37, 4600 Wels
Goór Szandra
Goór Szandra
HR generalista
Kerekes Attila
Kerekes Attila
minőségügyi felelős
Pokorny Enikő
Pokorny Enikő
belszolgálati vezető
Balaton Sándor
Balaton Sándor
cégvezető, gazdasági és operatív vezető
Bogár  Ákos
Bogár Ákos
ügyvezető igazgató
Bartha Pál
Bartha Pál
cégvezető, értékesítési vezető, Ipari divízió
Németh Imre
Németh Imre
cégvezető, értékesítési vezető, Handwerk divízió
Reca Kft.
Reca Kft.
Reca Kft. Hengermalom út 49-51. 1117
Kovács Szilvia
Kovács Szilvia
marketingvezető
Valik Melinda
Valik Melinda
HR vezető
Kérjük igazolja, hogy ön nem robot.
Köszönjük üzenetét!
Kapcsolattartója hamarosan jelentkezik önnél.

Teljes kínálatunk
Böngésszen online!