Prémium RECA szerszámokkal szereli kutatórakétáit a BME Suborbitals

05/04/2023

Az oktatás támogatása

Prémium RECA szerszámokkal szereli kutatórakétáit a BME Suborbitals

Prémium RECA szerszámokkal szereli kutatórakétáit a BME Suborbitals

Megállapodás született a rakétafejlesztés iránt érdeklődő egyetemi hallgatókat összefogó közösség, a BME Suborbitals csapata és a RECA Kft. között. Az együttműködésnek köszönhetően a fiatalok munkáját ezután több mint félmillió forint értékű, prémium minőségű RECA szerszám segíti a rakéták összeszerelése során.

A két éve alapított, közel 60 főt számláló BME Suborbitals a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fiatal mérnökjelöltjeit fogja össze azzal a céllal, hogy miközben az űrtechnológia ismereteiket bővítik, technológiai tudásukat bevetve, rakétákat terveznek, készítenek és bocsátanak fel.

A lendületes csapat pillanatok alatt figyelemre méltó eredményeket ért el. Tavaly számos nemzetközi díjat begyűjtöttek: 2022 márciusában a legelső általuk fejlesztett rakétával második helyezést értek el a nemzetközi Big Rocket Competition versenyen, majd májusban a dobogó legfelső fokán állhattak az International Rocket Competition megmérettetésen. Októberben ezután bejutottak Európa legnevesebb nemzetközi rakétaversenyére,  a portugáliai European Rocketry Challenge-re, melynek döntőjében a saját kategóriájukban az  5. helyet sikerült megszerezniük , a kontinens legjobb egyetemeinek hallgatóiból álló, 25 csapattal összemérve tudásukat. Jelenleg is gőzerővel készülnek az idei portugáliai versenyre, saját kutatórakétát fejlesztenek és gyártanak, mely képes lesz 9.000 méteres magasságba, 3 kg hasznos terhet feljuttatni.

Az aláírást követően Bogár Ákos a RECA ügyvezetője elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy szerszámainkkal hozzájárulhatunk a  BME Suborbitals kivételes tudású és elhivatott hallgatóinak sikereihez. Fontosnak tartjuk hazánkban az oktatás támogatását, ezért szakembereink rendszeres előadásokkal és gyakorlati bemutatókkal színesítik a közép- és felsőoktatási intézményekben zajló munkát, valamint automatizált polcrendszerrel, szerszámokkal és személyre szabott oktatási eszközökkel járulunk hozzá a széleskörű gyakorlati ismeretek elsajátításához.”

Hafner Zoltán, a BME Suborbitals csapatvezetője az idei céljaikról beszélt: „Nagyon hálásak vagyunk a Reca Kft.-nek a felajánlott támogatásért. Biztos vagyok benne, hogy az Önök által nyújtott szerszámok nagyban elő fogják segíteni a BME Suborbitals munkáját. Célunk, hogy idén a European Rocketry Challange versenyen hazánkból elsőként indíthassunk rakétát 9.000 méteres kategóriában. Ez egy hatalmas kihívás számunkra, ugyanakkor elszántak vagyunk és hisszük, hogy támogatóink segítségével sikerülni fog.”

Magyarországon a jövő héten zárul a CanSat Hungary 2023 verseny, melyet a Magyar Asztronautikai Társaság a BME Kozmosz Szakkollégiummal és a BME Suborbitals csapattal közösen szervez és melyen eldől, hogy ki képviselheti az országot a CanSat az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) középiskolásoknak szóló megmérettetésén.

***

A RECA Kft. egy 19 európai országban mintegy 27 vállalatot tömörítő nemzetközi konszern, a Reca-csoport tagja. Hazánkban több mint 120.000 magas minőségű termékből álló portfóliójával – szerszámokkal, csavarokkal, kötőelemekkel , valamint automatizált alkatrész-gazdálkodási szolgáltatásaival segíti kis- és nagyipari partnereit céljaik elérésében.

Kapcsolat
Kapcsolat
Bezár
Kérjük, fogadja el a sütiket az űrlap használatához.
Az ön kapcsolattartója:
Reca Kft.
Reca Kft.
Reca Kft. Hengermalom út 49-51. 1117
Goór Szandra
Goór Szandra
HR generalista
Kerekes Attila
Kerekes Attila
minőségügyi felelős
Pokorny Enikő
Pokorny Enikő
belszolgálati vezető
Balaton Sándor
Balaton Sándor
cégvezető, gazdasági és operatív vezető
Bogár  Ákos
Bogár Ákos
ügyvezető igazgató
Bartha Pál
Bartha Pál
cégvezető, értékesítési vezető, Ipari divízió
Németh Imre
Németh Imre
cégvezető, értékesítési vezető, Handwerk divízió
Kovács Szilvia
Kovács Szilvia
marketingvezető
Valik Melinda
Valik Melinda
HR vezető
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Boschstraße 37, 4600 Wels
Kérjük igazolja, hogy ön nem robot.
Köszönjük üzenetét!
Kapcsolattartója hamarosan jelentkezik önnél.

Teljes kínálatunk
Böngésszen online!