A digitalizáció lendületben a C-alkatrész-gazdálkodásban

21/04/2021

Innovatív digitális szolgáltatások

RECA: A digitalizáció lendületben

RECA: A digitalizáció lendületben

RECA: A digitalizáció lendületben
A digitalizáció a C-alkatrész-gazdálkodás területén is gyors ütemben fejlődött az elmúlt években. A RECA mintegy harminc éve foglalkozik intenzíven a C-alkatrész-gazdálkodással. Újabb és újabb rendszereket fejlesztett ki a különböző iparágak számára, amelyek segítségével egyre rugalmasabb szolgáltatásokat kínál. A RECA körülbelül tíz évvel ezelőtt hozta létre az első digitális raktár- és vállalatirányítási rendszereit.

A vállalat számos jól ismert technológiát használt fel, mint például az RFID, hogy olyan intelligens rendszereket fejlesszen ki, amelyek ma azóta is meghatározzák a digitális C-alkatrész-gazdálkodás trendjeit. A RECA vezető szolgáltató az automatizált ellátórendszerek és az e-business területén. Legyen szó középvállalkozásokról vagy nagyvállalatokról – már régen nem csak a csavarokról szól a vállalat tevékenysége. A pandémia következtében kialaklt válság ebben az iparágban is új lendületet adott a digitalizációnak. Mert akár történt lezárás, akár nem, az ellátási lánc nem szakadhat meg soha sem.

A RECA 130 000 terméket forgalmaz, azaz raktároz, szállít és számláz. Ez mindenekelőtt logisztikailag is tökéletes megoldást kíván. Legyen a legegyszerűbb C-alkatrészről is szó, ha hiányzik, az pillanatok alatt a termelés leállásához vezethet. A RECA ennek tudatában pontosan szállítja ki a megrendelt termékeket Az új welsi logisztikai központ kialakításával és állandó fejlesztésével a vállalat felkészült mindezekre a kihívásokra.

A C-alkatrész-gazdálkodás azonban ma már ennél sokkal többről szól: az áruforgalmat óriási adatcsere forgalom kíséri. A Big Data itt is főszerepet kap: a keresletfelmérés, a készletszintek, a számlák és egyéb információk egyre szorosabb kapcsolatot teremtenek a RECA és ügyfelei között, melynek az együttműködés sikerének kulcsa. Legyen szók akár egy gyártó vállalatról, építkezésről, üzemről, kicsi vagy nagy műhelyről a megfelelő mennyiségű és kivitelű eszközök és alkatrészek zökkenőmentes biztosítását modern konténer- és Kanban-tárolórendszerek vagy automatizált megoldások, és gyakran ezek kombinációja teszi lehetővé. A rendszerek teljesen önállóan működnek érintésmentes átvitel, például RFID-technológia alkalmazásával, vagy a konténerbe integrált mérőrendszer – az úgynevezett RECA iSCALE – segítségével.

Az áruk mindig ott elérhetőek, ahol szükség van rájuk

Günter Hladik, a RECA Kft. anyavállalatának az osztrák Kellner & Kunz ipari divíziójának értékesítési vezetője: “A pandémia során ismét bebizonyosodott: az ellátási rendszerünk működik. Ügyfeleink számára ez azt jelenti, hogy az ellátási lánc soha nem szakad meg, mivel digitális C-alkatrész-gazdálkodó rendszereink valós időben rögzítenek és továbbítanak valamennyi felmerülő igényt. Ez maximális ellátási biztonságot nyújt – még a padémiás körülmények között is.” Hogyan kell elképzelni egy ilyen automatizált átrendező rendszert? Hladik: “RFID KANBAN-rendszereink a közvetlenül felhasznált anyagok esetén és az iSTORAGE adagolóink a közvetetten alkalmazott anyagok tekintetében éjjel-nappal önműködően felmérik az igényeket, és azonnal utánrendelik a szükséges termékeket.

Az ügyfél számíthat ránk, a megfelelő időben, a megfelelő mennyiségben, a megfelelő helyre szállítjuk a termékeket, és többé nem kell a C-alkatrészek beszerzésével foglalkoznia!” A C-alkatrészek közé tartoznak a rögzítőelemek, különféle szerszámok és a RECA saját márkanév alatti termékei, védőfelszerelések, vegyi anyagok, higiéniai és tisztítószerek, vágó- és csiszolókorongok, forrasztási és hegesztéstechnikai cikkek. Ezen kívül kiegészítik kínálatunkat más termékkategóriákba tartozó cikkek is, mint például a fémlemez vagy az elektromos alkatrészek.

A folyamatköltség-kalkulátor megmutatja a gazdasági hatékonyságot

A Kellner & Kunz együttműködő partnere az FH JOANNEUM Kapfenbergben működő Smart Production Lab-nak, ahol nemrégiben közösen fejlesztettek ki egy folyamatköltség-kalkulátort. “Az új ügyfelek joggal kérdezik tőlünk, hogy milyen számszerűsíthető előnyöket kínálnak számukra a digitális C-alkatrész-gazdálkodási rendszermegoldásaink. A projekt célja ezért az volt, hogy az FH JOANNEUMmal közösen, tudományosan megalapozott módon kidolgozzunk egy folyamatköltség-kalkulátort a C-alkatrészek beszerzési folyamatához” – vázolja a projektfeladatot Günther Altenburger, az osztrák ipari divízió értékesítési vezetője. A Kellner & Kunz fiatal menedzserekből és az Industrial Management ipari mérnökhallgatóiból álló interdiszciplináris csapata kifejlesztette a C-alkatrészek beszerzésére szolgáló tevékenységalapú költségszámítást (ABC). “Ezzel az eszközzel ügyfeleinkkel közösen mutathatjuk be, milyen hatással vannak a C-alkatrész-gazdálkodási rendszermegoldások a beszerzési folyamat költségeire. Ily módon jól áttekinthetővé válnak a rendszer gazdaságossági számításai és a várható költségbeli megtakarítások” – írja le Altenburger a projekt gyakorlati hasznát.

Kapcsolat
Kapcsolat
Bezár
Kérjük, fogadja el a sütiket az űrlap használatához.
Az ön kapcsolattartója:
Reca Kft.
Reca Kft.
Reca Kft. Hengermalom út 49-51. 1117
Goór Szandra
Goór Szandra
HR generalista
Kerekes Attila
Kerekes Attila
minőségügyi felelős
Pokorny Enikő
Pokorny Enikő
belszolgálati vezető
Balaton Sándor
Balaton Sándor
cégvezető, gazdasági és operatív vezető
Bogár  Ákos
Bogár Ákos
ügyvezető igazgató
Bartha Pál
Bartha Pál
cégvezető, értékesítési vezető, Ipari divízió
Németh Imre
Németh Imre
cégvezető, értékesítési vezető, Handwerk divízió
Kovács Szilvia
Kovács Szilvia
marketingvezető
Valik Melinda
Valik Melinda
HR vezető
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Compliance RECA Group Kellner & Kunz AG
Boschstraße 37, 4600 Wels
Kérjük igazolja, hogy ön nem robot.
Köszönjük üzenetét!
Kapcsolattartója hamarosan jelentkezik önnél.

Teljes kínálatunk
Böngésszen online!